ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

κατάλογος
κατάλογος
press to zoom
hau_logo_n_en-web (1)
hau_logo_n_en-web (1)
press to zoom
TOEIC Logo
TOEIC Logo
press to zoom
MSU
MSU
press to zoom
ETS_TOEFL_iBT
ETS_TOEFL_iBT
press to zoom
MET
MET
press to zoom
nocn-logo
nocn-logo
press to zoom
esb
esb
press to zoom
lrn
lrn
press to zoom
TIE
TIE
press to zoom

Τα επίπεδα των πιστοποιητικών (πτυχίων) στα Αγγλικά είναι όσα και για όλες τις γλώσσες, δηλαδή 6, απλά διενεργούνται από πολύ περισσότερους φορείς.

 

Κάποια θεωρούνται «ανώτερα» από κάποια άλλα, λόγω κυρίως της μεγαλύτερης δυσκολίας τους και της μεγαλύτερης τους αναγνωρισιμότητας ή παλαιότητας.

Αυτό βέβαια δεν αφορά στη μοριοδότησή τους από το ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ δίνει σε όλα τα πτυχία τα ίδια μόρια, όταν πρόκειται για πτυχία του ίδιου επιπέδου.

 

Δείτε εδώ: Τίτλοι Γλωσσομάθειας ΑΣΕΠ.

Το φροντιστήριό μας επιλέγει πτυχία, τα οποία έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην αγορά, αλλά είναι και φιλικά προς το μαθητή για να επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο, που είναι η επιτυχία.

Η διαβάθμιση των πτυχίων: 

Ο αριθμός δίπλα δηλώνει τα μόρια που παίρνει κανείς στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Γ2 (άριστη γνώση)-Proficiency*-70        

Γ1 (πολύ καλή γνώση)-Advanced*-50

Β2 (καλή γνώση)-Lower*-30

Β1 (μέτρια γνώση)-10

Α2

Α1

*Οι ονομασίες αυτές (Proficiency, Advanced, Lower) είναι οι ονομασίες που έδινε ένας συγκεκριμένος φορέας (Το Πανεπιστήμιο του Cambridge) στα πιστοποιητικά αυτά, γι’ αυτό καλύτερα θα ήταν να αναφερόμαστε στα επίπεδα των πτυχίων πάντα με την κωδική τους ονομασία Β1, Β2, Γ1 κλπ

Για κάθε μαθητή μας που ξεκινά στο φροντιστήριό μας καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να παίρνει το LOWER (επίπεδο Β2) στο τέλος της Β΄ Γυμνασίου ή και νωρίτερα. Σκόπιμες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν.

Στόχος μας είναι να μικρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το δρόμο προς τις εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να βιαζόμαστε τόσο ώστε να μην προλαβαίνει κανείς να αφομοιώνει την ύλη και να μαθαίνει τη γλώσσα σωστά.

 

Στόχος μας είναι να αποκτήσουν οι μαθητές μας την απαραίτητη εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα και να μπορούν να την χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο, όποτε τους χρειάζεται.

Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται ενδεικτικά κάποια από τα πτυχία Αγγλικών που υπάρχουν για τα επίπεδα Β2 και Γ2.